divendres, 31 d’octubre del 2014

[PERFORMANCE] Acció de denúncia a l’aeroport dels costos ambientals i socials que genera el turisme de masses (20/09/2014)


 
Acaba la temporada turística i les corporacions hoteleres i la classe governat submisa a elles celebra un any més el rècord d’arribades i pernoctacions d’enguany. Amb l’estora vermella reben els turistes que toquen terra a carretades a l’aeroport de Son Sant Joan passant per alt els impactes que l’estada massiva de gent a una illa amb els recursos limitats genera. Aquest punt no és desgràcia a lamentar per alguns. Però pels treballadors i residents a l’illa sí. Des del Front Comú volem comunicar que el turisme de masses no és tan bo com ens volen vendre. El turisme de masses és responsable de la saturació dels nostres recursos, dels espais naturals, de l’aigua, de la demanda energètica i de les carreteres. Degut a ell hem perdut qualitat de vida i estètica del paisatge hipotecant per anys el nostre futur perquè ha estat gràcies a ell que hem hagut d’eixamplar carreteres i construir autopistes a més de desplegar noves infraestructures energètiques i de depuració d’aigua necessàries per atendre la demanda punta d’energia i sanejament d’aigua als mesos d’estiu. Això sí: a costa de tots els contribuents.
Culpables tots aquells que volen enriquir-se a costa de Mallorca: del seu territori, dels seus paisatges i de la seva gent.
 
Fins aquí hem arribat! Els joves volen un futur lliure i independent de les decisions dels turistes de si volen o no triar Mallorca com a destinació de les seves vacances


És important informar als turistes sobre les condicions laborals i ambientals en que es troba el territori que visita. La informació mai és dolenta: és la millor eina per contribuir a fer les societats més justes i sostenibles.

 
Els empresaris hotelers celebren l'arribada rècord de turistes d'enguany. Que els seus treballadors siguin explotats i que el territori sobre el qual assenten les seves activitats perdi qualitat estètica és lo de menys.
 
El flux incansable de turistes és alegria per a alguns amb corbata

"Gràcies per visitar-nos. Avui els mallorquins podrem menjar" No creiem que som molt vulnerables i molts dependents? Com és que vivim gràcies a l'oci dels veïnats del nord?

Els hotelers que donaven la benvinguda als turistes eren perseguits pels detractors a aquest model amb pancartes que demanaven acabar amb el turisme de masses

 
Per cada mallorquí arriben 13 turistes. Som minoria.

Qui permet això? Els mallorquins i mallorquines NO!
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada